امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

اقتصاد چین

اقتصاد چیندسته: اقتصاد
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 32 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 38

گشودن درهاى چین به روى جهان خارج بعد از سال ۱۹۸۷ به یك گزینه و شیوه استراتژیك تبدیل شد اگرچه برخى از این گونه تجربه ها در بعضى از كشورهاى ماركسیستى با شكست مواجه شده اند آنچه كه باعث شد تا این تجربه چین از شكست محفوظ بماند این بود كه سیاست فوق در چند مرحله به اجرا درآمد اگرچه از همان ابتدا تمام بخش ها و مناطق را دربرگرفت

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

فهرست مطالب

چین چگونه غول اقتصادی شد؟............................. 1

گشایش درهای چین به سمت جهان خارج ...................... 3

خصوصیت های تجربه اقتصادی چین........................... 6

مراحل عملیات اصلاح اقتصادی............................ 7

اجرای مكانیزم های اقتصاد بازار در چین................. 9

چین و الحاق به ساز مان جهانی تجارت...................... 17

مذاكرات چند جانبه.................................... 22

اقدامات دولت......................................... 23

تأیید و تصویب........................................ 27

الحاق چین و اصول بنیادین سازمان جهانی تجارت............. 28

عدم تبعیض ........................................... 28

باز كردن بازار....................................... 29

شفافیت و قابلیت پیش بینی.............................. 30

چلوگیری از اختلال در تجارت.............................. 32

رفتار ترجیح آمیز با كشورهای در حال توسعه............. 33

پیامدهای نهادی........................................ 34

نتیجه گیری............................................ 35

چین چگونه غول اقتصادی شد؟

در سال ۱۹۷۶ مائوتسه تونگ رهبر چین درگذشت. شوان لاى نخست وزیر چین نیز در همان سال فوت كرد. پس از دو سال رقابت براى رسیدن به قدرت، حكومت به اشخاصى رسید كه دیدگاهشان با دیدگاه هاى حاكمان گذشته تفاوت داشت. دنگ شیائوپینگ تفكرات خاصى را پیاده و آنها را تحكیم بخشید. بدین ترتیب اولویت هاى رهبران و سران چینى تغییر كرد و اصلاح اقتصادى، تحقق یك سطح زندگى آبرومندانه براى شهروندان چینى و تأمین رفاه آنان به اولویت اصلى رهبران چینى تبدیل شد. به دست گرفتن زمام امور توسط حاكمان جدید با دیدگاه هاى نو در سال ۱۹۷۸ حاكى از شروع روند جدیدى در چین بود كه بعداً این كشور را به سطوح بالاى اقتصادى هدایت كرد كه در تاریخ چین بى سابقه بوده است.

مواضع و دیدگاه هاى جدید با گذشته تفاوت داشت و بر مواردى همچون گشایش درهاى چین برروى جهان خصوصاً جهان غرب، ایجاد اصلاحات اقتصادى در راستاى تحقق خودكفایى و سرانجام تحقق رضایت قابل قبول شهروندان چینى استوار بود. تجربه اقتصادى چین كه دنگ شیائوپینگ از سال ۱۹۷۸ رهبرى آن را برعهده داشت و بعد از وى نیز ادامه پیداكرد در نوع خود یك تجربه بى نظیر محسوب مى شود كه جهان از دستاوردهاى آن شگفت زده شده و موفقیت هاى حاصل از این تجربه سطح زندگى مردم چین را به درجات بالایى سوق داده است. اهمیت تجربه فوق و بحث درباره آن به این دلیل است كه اتفاق فوق در بزرگترین كشور جهان از لحاظ وسعت و جمعیت و عضو دائم شوراى امنیت رخ داده و در بعد نظامى و هسته اى و غیرهسته اى قدرتى غیرقابل چشم پوشى دارد.

تجربه فوق با كسب موفقیت هاى لازم چین را به جایگاه بالایى در میان كشورهاى جهان سوق داد. به طورى كه چین در حال و آینده در سطح جهان نقش بارزى را ایفا خواهدكرد. لازم به یادآورى است اكنون چین در فعل و انفعال هاى سیاسى نیز نقش عمده اى بازى مى كند.

چین از سال ۱۹۴۹ الى ۱۹۷۸ از نظر اقتصادى یك دولت فقیر محسوب مى شد به طورى كه درآمد سرانه، تولید ناخالص ملى و میانگین رشد اقتصادى آن بسیار پائین بود. علاوه بر آن سرمایه گذارى خارجى قابل ذكرى در این كشور انجام نمى شد و سهم این كشور در تجارت جهانى بسیار ناچیز بود كه هیچ گونه همخوانى با وسعت عظیم این كشور نداشت.

گشودن درهاى چین به روى جهان خارج بعد از سال ۱۹۸۷ به یك گزینه و شیوه استراتژیك تبدیل شد. اگرچه برخى از این گونه تجربه ها در بعضى از كشورهاى ماركسیستى با شكست مواجه شده اند. آنچه كه باعث شد تا این تجربه چین از شكست محفوظ بماند این بود كه سیاست فوق در چند مرحله به اجرا درآمد اگرچه از همان ابتدا تمام بخش ها و مناطق را دربرگرفت. نگاهى به نتایج تجربه چین افزایش چشمگیر میانگین رشد اقتصادى چین را نشان خواهد داد، امرى كه در هیچ كشور دیگرى محقق نشده است. یكى از شاخص هاى اصلى سیاست اقتصادى چین عبارت بود از ادغام میان اقتصاد بازار و اقتصاد سوسیالیستى.

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : رفتار ترجیح آمیز چین با كشورهای در‌حال توسعه , اقتصاد چین

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر